Jméno: Nejlépe používejte jména japonského původu, ale nebudu se bránit i anglickým přezdívkám či jen pouhým písménkám z latiny, což je pro Kumo obvyklé.
Příjmení/Klan: Takže jednoduché.. sem dáte své příjmení, nebo jméno klanu. Nene, žádný takový zapomněl jsem ho, to u mě neprojde.
Rodina: Zde můžete napsat nějaké stručné informace o svojí rodiny, ať už je mrtvá či jste ji nikdy nepoznali, samozřejmě tohle je nepovinný údaj a tak jestli se vám to zdá proti srsti nemusíte tady tohle vyplňovat a jen to přeskočíte.
Fobie: Má vaše postava z něčeho panickou hrůzu, ale třeba o tom ani neví? Ta možnost tu je a právě od toho tu je fobie. Je to taktéž nepovinný údaj, nikdo vás nenutí ho vyplňovat.
Cíl: Máte nějaký cíl, kterého dosáhnete aji za cenu svého života? Najít svého bratra, ztracené rodiče, stát se Kagem, nejsilnějším ninjů, mít nejsilnějšího summona, prostě cokoliv vás napadne jako cíl dejte sem! =)
Podstata: Zde napíšete jeden z pěti základních živlů, což je samozřejmě.. Raiton, Doton, Fuuton, Katon nebo Suiton. Pokud však chcete mít nějaký spojivý element, tedy KG musíte se nejdřív podívat, zda-li ho někdo nemá nebo už takový klan třeba neexistuje. Proto bych prosil, aby jste se mě kdyžtak zeptali na nějakou Kekkei Genkai, kdyby jste jí náhodou chtěli mít, ale když tenhle krok obejdete, tak mi to nějak extrémně nebude vadit.
Techniky: Takže stejně jako u všech jiných vesnic, tak tady máme stejná pravidla ohledně technik. Maximálně tedy 2C a 3D, no čím víc technik si dáte, tím méně technik vás budu moct učit..
Kekkei Genkai: Máte nějakou Kekkei Genkai? Ať už klanovou, nebo jste na ni přišli po někom jiném, joo tak to napište sem. Samozřejmě jen jak se jmenuje, případně pokud víte tak překlad, nebo tak něco. Nechám to na vás, jen sem nepište její schopnosti.
Schopnosti Kekkei Genkai: Ták dostáváme se k druhému bodu, pokud nemáte Kekkei Genkai jednoduše tohle přeskočte. Sem napíšete schopnosti vašeho KG, aspoň nějak stručně, kvůli tomu abych to vůbec pochopil. ^^"
Zaměření: Má vaše postava nějaké zaměření Ninjutsu/Taijutsu/Genjutsu, ale i neobvyklé věci jako Nintaijutsu (Spojení Ninjutsu a Taijutsu), Kenjutsu (Techniky s mečem), Fūinjutsu (Pečetící techniky) a všechno podobné, ničemu se nestraním.
Vybavení: Nosí něco postava u sebe? Nějakou klanovou katanu či cokoliv jiného? Samozřejmě do vybavení patří i ZVN, tedy Základní Výbava Ninji, někteří lidé to mají napsané i jako VPN, VNN, což jsou jenom podle mého další odvození ZVN, takže mě bude stačit, pokud do charu napíšete ZVN a případně ještě něco, co u sebe nosí. Chápeme se doufám.
Umění se zbraněmi: K dispozici máte pět bodů, maximálně můžete mít v jedné věci 3 body, při neobvyklých situacích i někdy možná 4.
Oblíbené: Co všechno má vaše postava ráda? Nestraním se vaší představivosti.. Chodí ráda nakupovat, může ráda někoho otravovat, může mít ráda i třeba nějakou dívku či chlapce, prostě cokoliv vás napadne a bude to spadat pod Oblíbené sem! Samozřejmě tahle část je nepovinná, proto nikoho nenutím aby ji vyplňoval.
Neoblíbené: Opak "Oblíbené" sem naopak pište, co vaše postava zase ráda nemá. Takže nevím, může to být špehování, sluneční svit, prostě opět a opět cokoliv vás napadne! Tato část je také nepovinná, takže když ji nevyplníte nebudu se zlobit.
Vlastnosti: Tohle je něco jako "Povaha", aji to tak berte, jen to byl nepřesný název. Ve vlastnostech se totiž o postavě můžete trošku více rozvinout a napsat i třeba to, jak je líný a podobně, což by do povahy moc patřit zase nemělo. Nechám to na vás.
Výzor: Jak vaše postava vypadá? Co běžně nosí? Má nějaké doplňky? Jakou má barvu vlasů, očí a případně i střih vlasů? Kolik váží a kolik meří? To všechno a všechno jenom sem!
Obrázek: Obrázek vaší postavy, můžete si něco najít na Deviantartu a nebo Googlu, jak chcete, zkuste se však vyhnout úplně tradičním obrázkům, aby tu zbytečně nebyli dva stejně vypadající lidé. Na obrázku by vám měl jít vidět aspoň obličej. Takže snad si rozumíme.
Příběh: Příběh vaší postavy, snažte se to rozepsat a hodit aspoň na pět řádků, abych byl šťastný a nemusel vás nějak moc seřvat, ne joke.
Stačí mi když budete tvořivý a příběh bude mít nějakou hlavu a patu, jak se říká. Takže zde vám nijak nebráním, jen se vyhněte blbostem jako stal se Anbu a podobně, stejně víte že to pak neprojde. =)